Faciliteter hos Odder Tandklinik

På Odder Tandklinik råder vi over 4 behandlingsenheder. Alle udstyret med digitalt røntgen, intraoralt kamera og patientskærm, så patienten kan se med på røntgen, fotos fra munden og diagrammer over tænderne.

I venteværelset kan du fordrive tiden med alskens nye blade og tidsskrifter, Alt for Damerne, Bo Bedre, Billedbladet, Jæger, Veterantidende, Helse mm.

En del af vores kunder prøver ihærdigt at komme "for tidligt", så de kan nå at læse de nye blade, og det er ikke altid populært, når behandleren henter dem ind på klinikken inden den aftalte tid ;-)

Du er selvfølgelig altid velkommen til at blive lidt bagefter så du kan blive opdateret med den seneste kongerøgelse, hvis du ikke nåede det inden tandlægen kom efter dig...

Vores venteværelse

I venteværelset kan du fordrive tiden med alskens nye blade og tidsskrifter, Alt for Damerne, Bo Bedre, Billedbladet, Jæger, Veterantidende, Helse mm.

En del af vores kunder prøver ihærdigt at komme "for tidligt", så de kan nå at læse de nye blade, og det er ikke altid populært, når behandleren henter dem ind på klinikken inden den aftalte tid ;-)

Du er selvfølgelig altid velkommen til at blive lidt bagefter så du kan blive opdateret med den seneste kongerøgelse, hvis du ikke nåede det inden tandlægen kom efter dig...

Digitalt røntgen & smertefri bedøvelse

Siden år 2000 har klinikken brugt digitalt røntgen. Det har den fordel for patienten at man udsættes for en meget lavere stråledosis end ved traditionel røntgen (ca 1/8 dosis).

Det går desuden meget hurtigt med at ”fremkalde” billedet.

Man kan lave så mange kopier af billedet som man vil i modsætning til traditionel røntgen, hvor der kun findes det ene billede. Det gør det lettere at udveksle informationer behandlere i mellem eller hvis du flytter klinik.

På Odder Tandklinik bruger vi bedøvelsesapparatet "The Wand".

Det er en computerstyret injektion, der kan dosere bedøvelsesvæsken så langsomt, at man undgår den ubehagelige spænding/smerte der opstår når væsken skal fordeles i vævet. Nålen er ekstremt tynd, så indstikket mærkes stort set ikke og der er ingen efterfølgende smerte.

Med apparatet kan man nøjes med at bedøve et mindre område og den mindre dosis betyder, at den døve fornemmelse letter meget hurtigere efter behandlingen.

Anskaffelsen af The Wand er noget vores "gamle" kunder i høj grad har lagt mærke til og påskønner!

Intraoralt kamera & lupbriller

En anden nyttig dims, er det intraorale kamera.

Det er et kamera, der optager levende billeder eller stillbilleder af tænder/mund. Det viser ikke noget, som behandleren ikke kan se uden kamera, men det giver dig som patient mulighed for at se det samme. Du kan få vist hvad tandlægen mener, når han/hun siger, at der f.eks. er revner i en tand.

Kameraet er også til nytte, hvis der er forhold i munden, der skal observeres over tid. Fx. forandringer på slimhinden. Da kan man optage fotos og sammenligne med dem fra sidste besøg.

Du vil opleve at tandlægen ved nogle behandlinger bruger et par briller, hvor der er monteret en lup for hvert øje.

Det er IKKE fordi han er ved at blive lidt svagtseende! Lupbrillen gør det blot muligt (efter nogen øvelse) at arbejde endnu mere præcist med de bittesmå detajler end med det blotte øje.

Mikroskop & Cerec CAD-CAM fræser til kroner

Et dental mikroskop er et mikroskop, der er særligt udviklet til brug ved tandbehandling.

Med dette kan behandleren se mere, end det er muligt med det blotte øje. Det er uhyre nyttigt ved rodbehandlinger, hvor man skal finde og behandle de enkelte nervekanaler i tanden.

Naturen har leget lidt gemmeleg med alverdens tandlæger, for man kan ikke på forhånd vide, om en kindtand har 3 eller 4 nervekanaler og finder man ikke dem alle, kan tanden forsat have symptomer efter afsluttet rodbehandling.

Man kan jo ikke behandle, hvad man ikke kan se, men med mikroskopet til hjælp har man mulighed for at bevare tænder, der ellers var ”dødsdømt”.

Vi har for nylig investeret i en maskine, så vi kan fremstille kroner på broer på klinikken, hvor vi før sendte dette til et laboratorium.

Med denne maskine kan vi tage digitale aftryk og fræse selve kronen på klinikken. I de fleste tilfælde kan vi lave en krone, så den er færdig samme dag. Du kan derfor spare et besøg og undgår en midlertidige krone i plast.

Også den tvivlsomme fornøjelse ved at bide i silikonen kan springes over. Man laver ”aftrykket” med et 3D kamera, designer kronen på computeren og derefter fræser maskinen en krone efter oplysningerne.

Sluttelig bemales kronen og den glansbrændes ved 800 grader.

Denne type krone er i fuldporcelæn og er tandfarvet ind– og udvendigt og meget stærk.

 

Elektronisk patient-journal

Klinikken har siden år 2000 brugt elektronisk journal og aftalekalender. Det er nok mest til fordel for os selv, da det er meget nemmere at arbejde med i det daglige og sparer umådelig meget tid.

For dig som patient har det dog den indirekte fordel, at behandleren er tilbøjelig til at skrive en mere uddybende journal og optegne flere fund og registreringer, da det simpelthen er meget hurtigere end ved håndskreven journal.

Alle bilag er umiddelbart tilgængelige i journalen, da de scannes ind i journalen. ( F.eks. prisoverslag, breve fra forsikring, tilbagevisning fra hospital mmm.), så det er ulig meget lettere at sætte sig ordentlig ind i din journal, da der ikke er løse bilag i en mappe et andet sted på klinikken.

Ved tandlægeskift er det også en fordel, at skriften altid er læselig!